2012. október 29., hétfő

A második nap





A második nap ellátogattunk a Hermann Paulina villába ahol megkoszorúztuk az 56-os menekültek tiszteletére készített emléktáblát. Hermann Paulinát macska mamának is nevezték, mert sok cicája volt és állítólag még egy oroszlánt is tartott a kertjében.



 Azután elmentünk a Dráva partra sétálni és átmentünk a gyalogos hídon. A köd miatt alig láttuk a másik végét. A folyó másik oldalán állatkertbe látogattunk, ahol sok nagyon érdekes állattal ismerkedhettünk meg. Majd elmentünk a Horvát- Magyar Művelődési Központba ebédelni. Az ebéd nagyon finom volt.





Miután jól teleettük magukat tovább indultunk a kopácsi rétre, hogy  megnézzük a Dráva élővilágát. Ha egyszer ott voltunk a Drávánál, akkor már elmentünk hajókázni is egyet. A hajón elmondtak az ott élő állatokról és növényekről egy- két érdekességet.



Miután végeztünk tovább mentünk megnézni a koppácsi rét közelében lévő kastélyokat. Ezeknek a kastélyoknak valaha magyar tulajdonosuk volt. Sajnos ezekben már nincs meg a berendezés ugyan is a horvát szerb háború ideje alatt kifosztották a szerb szabad csapatok.


 Majd buszra szálltunk és sok új élményt szerezve haza mentünk Pécsre ahol már vártak minket a szülők.




Írta : Orosz Szimonetta, Gulyás Lilian, Ángyán Patrícia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése