2012. október 21., vasárnap

Határtalanul!előkészítő óra

      A mai nap remekül kezdődött. Az első három órában az osztályfőnökünkkel, Éva nénivel és a történelem tanárunkkal, Zsolti bácsival voltunk együtt. A tanárok 4-4 fős csapatokba osztottak minket. Így kialakult 4 csapat. Zsolti bácsi sok-sok kérdést tett fel mindegyik csapatnak, a honfoglalástól napjainkig, amikre válaszolnunk kellett. Interaktív táblán láthattuk az aktuális térképeket, grafikonokat.




Ezután Magyarország régi területét néztük meg térképen. Mindegyik csapat kapott egy kicsi térképvázlatot. Ennek segítségével feladatokat kellett megoldanunk, hogy az utódállamokban hány százalék a magyar nemzetiség, az adott országon belül mely tájegységben vannak magyar települések.

Természetesen a legtöbbet a Horvátországi magyarok helyzetéről volt szó. A délelőtt folyamán még beszéltünk arról is, hogy milyen volt az eszéki vár régen, és képeket is megtekintettünk. Előző történelem órán házi feladat keretében fel kellett készülnünk a mai napra. Volt, aki Laskó híres embereiről, volt aki Laskó történelméről és volt, aki az eszéki hídról tartott beszámolót. 





 Írta: Ángyán Patrícia és Gulyás Lili

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése