2012. november 11., vasárnap

Bemutató előadásA mai nap nagy öröm volt nem csak nekünk hetedikeseknek, hanem a nyolcadikosoknak is: elmaradt a történelem órájuk, ugyanis ekkor tartottuk az utazás értékelő óráját, amit már nagyon vártunk mindannyian. Túlzsúfoltuk a nyolcadikosok tantermét székekkel, és még három hatodikost is vendégül láttunk, akiket a tanárok választottak ki. Mire mindenki elfoglalta a helyét, Zsolt bácsi is előkészítette a fényképeket. Az első napot Szigeti Lili osztálytársunk mutatta be, miközben a fényképeket néztük az e-táblán.


A második napról már Thoma Bálint mesélt. Felsorolt érdekességeket is, amit a többiek nagy érdeklődéssel hallgattak. A diákok ezután kérdéseket tehettek fel: például, hogy lementünk-e az alagutakba, amik miatt a hiedelem szerint dörömbnek hívják Laskón a templom dombját? Részt vettünk-e a laskói iskola tanóráján? Erre Lili adta meg a választ: csak együtt dolgoztunk az ottani diákokkal, de nem volt csengetés és rendes tanóra. Kérdés volt az is: hogyan vadásznak a kormoránok a halakra? Erre Bálint adta meg a választ. A csapat egyik fele a vizet verdesi egy öbölben, míg a többi madár kiszedi a halakat, aztán váltanak.

Ezután Tóth Julcsi és Mihalik Meredisz mondták el a tapasztalataikat. A laskói iskolában másképp beszéltek a gyerekek, az ebéd másképpen volt fűszerezve. Eszéken a sétáló utcán villamosok száguldoztak el mellettünk. A pizzához paradicsomszószt adtak, nem ketchupot.
Nagyon tetszett nekik az is, hogy sárga vonallal jelölve van a járdán a kerékpárút, amire figyelni kell, mert sokan közlekednek biciklivel.

Az ő előadásuk után Éva néni mutatta be a blogot, ahol mindenki elolvashatja, mi minden történt velünk. Mire idáig jutottunk, ki is csengettek az óráról. Szerintünk nagy élmény volt újra átélni a kirándulást!

Írták:

Gulyás Lilian

Ángyán Patrícia


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése